Ostrá Pošta

Ako brúsite nože s hrvoľom?

Hrvoľ (podhlavnica) je obvykle hrubšia časť umiestnená pri päte čepele.

Profesionál obvykle zbrúsi aj hrvoľ, pokiaľ si zákazník vyslovene nepraje opak. Čepeľ každého noža sa časom opotrebúva a zmenšuje sa. Ak by ste hrvoľ nebrúsili, tak sa Vám stane, že bude dlhší ako samotná čepeľ a tým pádom nebude čepel správne doliehať na krájaciu dosku. Ak by ste si neželali brúsenie hrvoľa, prosím dajte nám vedieť vopred.

Občas sa môžeme rozhodnúť hrvoľ nebrúsiť, najmä ak naši majstri zhodnotia, že je dutá. Ak by ste chceli hrvoľ brúsiť aj tak, dajte nám prosím vedieť.

Príklad brúseného a nebrúseného hrvoľa:

klack

Tu môžete napísať otázku