Ostrá Pošta

Objednajte do:

HOD MIN SEK
A obálku Vám pošleme ešte dnes.

Koľko nožov si želáte nabrúsiť?


50 rokov skúseností

A Viac ako 50,000 spokojných zákazníkov

Všetko čo potrebujete Vám pošleme domov

Súkromne
Firma
?

Nápoveda

Zvoľte počet položiek, ktoré chcete brúsiť. Ak máte napríklad 4 nože a 2 nožnice, vyberte 6 ks. Ak chcete mať viac ako 7 položiek, potrebujete už 2 Ostré Obálky.
?

Nápoveda

Ak chcete mať vždy ostré nože, vyberte si predplatné 1-2 krát ročne za lepšie ceny. V opačnom prípade si zvoľte jednorázové brúsenie a v prípade potreby objednajte vždy novú Ostrú Obálku.
?

Nápoveda

PROFI-brúsenie by ste mali zvoliť ak Vaše nože stoja viac 50 € za kus! PROFI-brúsenie znamená použitie viacerých brúsnych cyklov a leštenia a výsledná ostrosť najvyššej kvality.
?

Nápoveda

Ak ste dostali darčekovú poukážku, zvoľte "Použiť darčekový kód" ako voľbu pre počet nožov na brúsenie. Potom môžete zadať kód do tohto políčka. Ak ste si vybrali jednorázové brúsenie, toto pole bude skryté a kód sa použiť nedá.
Súhlasím s podmienkami
s povinnosťou platby
?

Nápoveda

Zvoľte počet položiek, ktoré chcete brúsiť. Ak máte napríklad 4 nože a 2 nožnice, vyberte 6 ks. Ak chcete mať viac ako 7 položiek, potrebujete už 2 Ostré Obálky.
?

Nápoveda

Ak chcete mať vždy ostré nože, vyberte si predplatné 1-2 krát ročne za lepšie ceny. V opačnom prípade si zvoľte jednorázové brúsenie a v prípade potreby objednajte vždy novú Ostrú Obálku.
?

Nápoveda

PROFI-brúsenie by ste mali zvoliť ak Vaše nože stoja viac 50 € za kus! PROFI-brúsenie znamená použitie viacerých brúsnych cyklov a leštenia a výsledná ostrosť najvyššej kvality.
?

Nápoveda

Ak ste dostali darčekovú poukážku, zvoľte "Použiť darčekový kód" ako voľbu pre počet nožov na brúsenie. Potom môžete zadať kód do tohto políčka. Ak ste si vybrali jednorázové brúsenie, toto pole bude skryté a kód sa použiť nedá.
Súhlasím s podmienkami
s povinnosťou platby

Nikdy do umývačky riadu

Už po jedinom cykle v umývačke môžete prísť o ostrie. Najväčší problém spôsobuje soľ obsiahnutá v samotnej umývačke, ako aj v kapsuliach. Ďalším problémom sú nárazové výkyvy teploty. A v neposlednom rade sa môžu z bežného príboru a riadu uvoľňovať mikro-častice, ktoré pôsobia ako abrazívum.

Správne odkladacie miesto

Vaše dobré nože nepatria do kuchynskej zásuvky na príbor, alebo na miesto, kde sa bude delikátne ostrie dotýkať iného kovu, alebo tvrdého materiálu. Ideálnym riešením sú magnetické držiaky namontované na stene.

Umyť po použití

Mnohé potraviny majú vysoký obsah kyselín (napr. paradajky). Nenechávajte tieto šťavy zaschnúť na čepeli. Kyselina môže zoxidovať jemné ostrie, alebo vytvoriť škrvny na čepeli.

Krájacia doska

Vyberte správnu krájaciu dosku, ideálne drevenú, alebo bambusovú. Najlepšie riešenie je drevená doska rezaná proti smeru vlákien. Dobrá alternatíva je aj umelá doska. Rozhodne nepoužívajte tvrdé dosky (sklo, mramor a pod. ).

Pravidelne sťahovať ocieľkou

Každý nôž by mal byť pravidelne “sťahovaný” ocieľkou. Ale POZOR! Na mysli máme pravú ocieľku, ktorá ostrie iba vyrovnáva ale nebrúsi.

Určite ste už videli šéfkuchárov ako pred/po varení používajú ocieľku. Jedná sa o profesionálne ocieľky, ktoré sú z mäkšieho materiálu a nôž nebrúsia. To znamená, že neodoberajú žiaden materiál. Ak je Váš nôž ostrý, pri krájaní sa zvlní jemné ostrie, ktorú je potrebé narovnať. Týmto spôsobom udržíte nôž veľmi ostrý po dlhšiu dobu.

Neodporúčame používať brúsiace ocieľky (keramické, diamantové a pod.).

Viac o ocieľkach sa dočítate tu!

Pravidelne brúsiť

Z času na čas je potrebé ostriu navrátiť správnu geometriu. Odporúčame to robiť 1-2 krát ročne v závislosti od používania noža. Ak si Váš nôž ceníte, dajte to urobiť profesionálom.

Tu môžete napísať otázku